Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Новогодишна редена салата

Новогодишна редена салата

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Новогодишна редена салата
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • царевица - около 150 г от консерва или на пара
  • тофу - около 100 г
  • майонеза
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 по - малка скилидка
  • олио - около 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • кориандър - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и обелват.

Морковите се настъргват и се смесват с чесъна, кориандъра, червения и черния пипер, захарта и сол на вкус. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото, докато започне да покафенява.

Тогава се сваля от котлона, внимателно се отцежда от олиото и олиото се добавя към морковите.

Прибавя се и оцетът и се разбърква добре. Морковите се оставят в хладилника да поемат вкусовете за 20 минути.

Половината от картофите се нарязват на по-малки кубчета, а другата половина се намачкват на пюре и се посоляват.

Киселите краставички се нарязват на малки кубчета, а тофуто се натрошава.

Започва реденето на празничната салата. Първият ред е от нарязаните картофи, като се натискат леко, за да стане равен слой. Отгоре се намазва с малко майонеза и се слагат нарязаните кисели краставички, а върху тях морковите.

Тофуто се смесва с малко майонеза и се разстила върху морковите. Най-отгоре се разстила картофеното пюре, което също се намазва тънко с майонеза. Салатата се украсява по избор.

Когато е готова новогодишната редена салата, се оставя в хладилника за около 20 минути преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: