Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и обелват.
Морковите се настъргват и се смесват с чесъна, кориандъра, червения и черния пипер, захарта и сол на вкус. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото, докато започне да покафенява.
Тогава се сваля от котлона, внимателно се отцежда от олиото и олиото се добавя към морковите.
Прибавя се и оцетът и се разбърква добре. Морковите се оставят в хладилника да поемат вкусовете за 20 минути.
Половината от картофите се нарязват на по-малки кубчета, а другата половина се намачкват на пюре и се посоляват.
Киселите краставички се нарязват на малки кубчета, а тофуто се натрошава.
Започва реденето на празничната салата. Първият ред е от нарязаните картофи, като се натискат леко, за да стане равен слой. Отгоре се намазва с малко майонеза и се слагат нарязаните кисели краставички, а върху тях морковите.
Тофуто се смесва с малко майонеза и се разстила върху морковите. Най-отгоре се разстила картофеното пюре, което също се намазва тънко с майонеза. Салатата се украсява по избор.
Когато е готова новогодишната редена салата, се оставя в хладилника за около 20 минути преди сервиране.