Начин на приготвяне
Накиснете оризовите спагети във вряла вода за около 10 минути или докато набъбнат, те нямат нужда от варене. След готовност ги прецедете от водата.
Нарежете всички зеленчуци на лентички, а авокадото на малки парчета.
Загрейте малко олио в голям тиган с незалепващо покритие, колкото да се намазни тиганът.
Добавете каймата, като я раздробите на малки парчета, като за мусака. Засилете котлона и добавете нарязаното зеле и запържете до леко омекване на зелето при непрекъснато бъркане.
Добавете морковите и пържете още малко. След това добавете чушките и накрая праза.
Идеята е да се добавят зеленчуци в порядък от най-трудни към най-лесни за термична обработка, както и да останат леко хрупкави накрая.
Добавете подправките на вкус и разбъркайте.
Добавете спагетите и нарязаното авокадо и разбъркайте добре всичко.
Махнете тигана от котлона и сервирайте лесните оризови спагети с кайма и зеленчуци веднага.