Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лесни оризови спагети с кайма и зеленчуци

Лесни оризови спагети с кайма и зеленчуци

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Лесни оризови спагети с кайма и зеленчуци
Снимка: Албена
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • оризови спагети - 250 г
  • праз - 1 стрък лук
  • зеле - 1/4 прясна малка зелка /около 200 г/
  • чушки - 2 по избор (зелени, жълти, червени)
  • моркови - 2 бр.
  • кайма - 300 г
  • авокадо - 1/2
  • чесън на прах
  • джинджифил - на прах
  • соев сос
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете оризовите спагети във вряла вода за около 10 минути или докато набъбнат, те нямат нужда от варене. След готовност ги прецедете от водата.

Нарежете всички зеленчуци на лентички, а авокадото на малки парчета.

Загрейте малко олио в голям тиган с незалепващо покритие, колкото да се намазни тиганът.

Добавете каймата, като я раздробите на малки парчета, като за мусака. Засилете котлона и добавете нарязаното зеле и запържете до леко омекване на зелето при непрекъснато бъркане.

Добавете морковите и пържете още малко. След това добавете чушките и накрая праза.

Идеята е да се добавят зеленчуци в порядък от най-трудни към най-лесни за термична обработка, както и да останат леко хрупкави накрая.

Добавете подправките на вкус и разбъркайте.

Добавете спагетите и нарязаното авокадо и разбъркайте добре всичко.

Махнете тигана от котлона и сервирайте лесните оризови спагети с кайма и зеленчуци веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: