Начин на приготвяне
Накисваме оризовите спагети за 5 минути във вода, след което ги изцеждаме добре.
В тефлонов тиган загряваме половината от мазнината и в нея изсипваме оризовите спагети.
Запържваме ги за около 5 минути и ги изваждаме.
Изцеждаме спагетите върху кухненска хартия, а в мазнината, в която сме ги пържили, добавяме останалия зехтин и в него запържваме пилешките гърди, нарязани на кубчета.
Към тях прибавяме последователно нарязаните на едро лук, чушките, нарязани на ивици, патладжана, нарязан на кубчета, тиквичката, нарязана на шайби, чесъна, обелен и нарязан на ивици, доматеното пюре и чили соса.
Овкусяваме ястието и прибавяме 1 к.ч. вода.
Затваряме съда с капак и задушаваме на среден огън за около 20 минути.
Прибавяме нарязания на ситно магданоз.
Коментари
И не са оризови спагети а оризово фиде - ако можеш да направиш разлика между спагети и фиде.
Ако не са оризовото фиде си е най-обикновена яхния с пилешко.