Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Кошнички»Воловани с рикота и каперси

Воловани с рикота и каперси

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Воловани с рикота и каперси
Снимка: Ivelina
1 / 3
17/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Изумително солено предястие - Воловани с рикота и каперси, задължително опитайте"

Необходими Продукти

  • рикота - 150/200 г
  • магданоз - 6 стръкчета
  • каперси - 2 - 3 с.л.
  • артишок - 100/150 г(сварен от консерва) или сушени домати
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа: Сложете рикотата и артишок (сушените домати) и скилидката чесън, черен пипер и сол в пасатор, или блендер, и пасирайте. След това добавете каперсите, ситно нарязан магданоз и разбъркайте. Ако решите да добавите аншоа, първо я нарежете на малки парченца с кухненската ножица. Можете да замените каперсите със зелени маслини. Количествата също са на вкус.

За волованите: За да направите тази рецепта за воловани с размер на хапка 6 см/3 см или (10 см/6 см ), започнете с разточване на бутер тестото.

Когато бутер тестото се разточи на 4 до 5 мм (трябва да е дебело), ​​изрежете дисковете от тестото с обикновена кръгла форма за за изрязване на бисквитки с диаметър 6 см за мини воловани или 10 см, за по-големи. Всеки път, когато режете тесто, проверявайте дали дискът е изрязан, като го плъзгате леко върху набрашнената работна повърхност.

Изрежете възможно най-много дискове от бутер тесто.

Поставете внимателно 12 или 6 диска тесто върху хартия за печене.

На половината изрязани дискове отстранете центъра с втора кръгла обикновена или нарязана форма за бисквитки с по-малък диаметър. Тук използвам форма с диаметър 3 см или диаметър 6 см (за по-големите). Формата може да е с вълнички, за да има по-голям ефект.

Направете същото на всички дискове от тестото, за да получите пръстени.

С помощта на разбит с малко вода жълтък и сладкарска четка намажете пръстените отгоре, за да получат препечена коричка.

Внимателно поставете изрязаните пръстени върху целите дискове. Предварително намазани със смес от вода жълтък, която ще служи като лепило, за да накара двата слоя тесто да залепнат добре.

Поставете готовите изрязани воловани на лист за печене в хладилника за 2 часа преди готвене. Така подготвените воловани, може да се направят ден предварително и да ги изпече на следващия ден, за да се избегне свиване на тестото по време на готвене. Както се случи при мен, защото бързах.

На следващия ден извадете от хладилника, намажете още един път по краищата със жълтък .

Поставете листа за печене върху тавичката си. По-добре е да използвате лист за печене.

Поставете бутер кошничките в предварително загрята фурна на вентилатор при 170 до 175 градуса за 20 до 25 минути.

Оставете ги да изстина, а вие си пригответе пълнежа за солените воловани, за който са ви нужни точно 5 минути.

Напълнете, добре охладените воловани с рикота и каперси и поднесете. Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: