Начин на приготвяне
Волованите са чудесен и бърз вариант за ефектно предястие или мезе за любимито питие.
Бутер третото се разстила върху плот или дъска за рязане. Изрязват се кръгчета с диаметър 3-3.5 см. и половината от тях се подреждат в тавичка покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго. Намазват се с разбито яйце.
Останалата половина от кръгчетата се изрязват още веднъж през центъра с по- малка формичка, така че да се образува ринг.
Той се поставя върху всяко кръгче в тавата и се намазва само по ръбчета с яйцето.
Волованите се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 180 градуса или според указанията на пакета бутер тесто, което използвате.
Оставят се да изстиват.
За пълнежа, хамон иберико се реже на парченца и после се смила в блендер.
За да не се цапа друг съд, направо в каната на уреда при хамона се добавят сметаната, крема сиренето и черния пипер.
Завърта се на средни обороти за секунди и кремозо от иберико е готово.
Във дупката на всеки волован се поставя по лъжица с връхче от плънката. Бодват се листенца розмарин и зърно от нар и се поднасят на празничната трапеза като хапки за парти.
Изненадайте и вие вашите гости с Мини воловани с иберико кремозо!
Добър апетит!