Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Хапки»Мини воловани с иберико кремозо

Мини воловани с иберико кремозо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Мини воловани с иберико кремозо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
16/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
36 мин.
Порции
12
"Мини воловани с иберико кремозо - ефектно и вкусно предястие, което ще направи посещението на гостите в дома ви незабравимо"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 150 - 170 г
  • яйца - 1 бр.
  • Пълнеж
  • хамон - 150 г Иберико
  • крема сирене - 200 г тип Филаделфия
  • сметана - 100 мл над 30% масленост
  • черен пипер - 3 щипки, прясно смлян
  • нар - 20 - 30 зрънца
  • розмарин - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Волованите са чудесен и бърз вариант за ефектно предястие или мезе за любимито питие.

Бутер третото се разстила върху плот или дъска за рязане. Изрязват се кръгчета с диаметър 3-3.5 см. и половината от тях се подреждат в тавичка покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго. Намазват се с разбито яйце.

Останалата половина от кръгчетата се изрязват още веднъж през центъра с по- малка формичка, така че да се образува ринг.

Той се поставя върху всяко кръгче в тавата и се намазва само по ръбчета с яйцето.

Волованите се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 180 градуса или според указанията на пакета бутер тесто, което използвате.

Оставят се да изстиват.

За пълнежа, хамон иберико се реже на парченца и после се смила в блендер.

За да не се цапа друг съд, направо в каната на уреда при хамона се добавят сметаната, крема сиренето и черния пипер.

Завърта се на средни обороти за секунди и кремозо от иберико е готово.

Във дупката на всеки волован се поставя по лъжица с връхче от плънката. Бодват се листенца розмарин и зърно от нар и се поднасят на празничната трапеза като хапки за парти.

Изненадайте и вие вашите гости с Мини воловани с иберико кремозо!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: