Начин на приготвяне
Сложете в тенджера прясното мляко, маслото, какаото и захарта. Сместа трябва да ври поне 10 мин., докато стане хомогенна и леко се сгъсти.
Отсипете 1 ч.ч. и останалата смес охладете напълно. Добавете в нея яйцата, брашното заедно с бакпулвера. Разбъркайте добре с миксер.
Изсипете сместа в малка форма, покрита с хартия за печене. Печене на загрята фурна на 180 градуса за 30 мин, като проверявате с клечка.
Извадете, махнете хартията и изчакайте блата да изстине напълно. Разбийте крема за нежната плодова торта от посочените за него продукти.
Разрежете блата на половина. Върху единият блат размажете половината от шоколадовата смес, която отделихте в чашка.
Отгоре подредете кръгчета банани и половината от крема. Повторете и с втория блат. Отгоре поръсете тортата с банани с орехи или друго по желание.
Оставете бановата торта със заквасена сметана да стегне е хладилник.