Начин на приготвяне
Приготвя се шоколадовият крем, като в купа се сипва 300 мл студено прясно мляко, добавя се шоколадовият прах и с миксер се разбърква на бързи обороти, докато сгъсти.
Прибавя се половина заквасена сметана и 2 с.л. пудра захар и продължаваме да разбиваме на гладък крем.
В друг съд се сипва 250 мл студено прясно мляко и ваниловият крем. Разбива се, прибавяме останалата заквасена сметана и пудра и разбиваме за втория крем.
Бадемите се счукват на парченца и започваме сглобяването. В купа смесваме вода и мед, разбърква се добре.
В тавичка на дъното сипваме 3-4 с.л. от шоколадовия крем, отгоре нареждаме ред бисквити, потопени за секунди в медения сироп.
Отгоре се намазва с шоколадов крем, редим втори ред бисквити с ванилов крем и поръсен с бадеми.
Следва трити ред бисквити и шоколадов крем, последен ред завършваме с ванилов крем и оставяме да стегне.
Преди сервиране бисквитената торта се поръсва със стружки черен шоколад.
Коментари