Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Варенники с картофи

Варенники с картофи

Варенники с картофи
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Даваме рецепта за най-вкусните пелмени, използвайте я мъдро"

Необходими Продукти

  • белтъци - 2 бр.
  • вода - колкото белтъците
  • прясно мляко - същото количество
  • брашно
  • сол
  • За плънката
  • колбас - 100 г
  • сирене - 30 г
  • кашкавал - 20 г
  • картофи - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От белтъците, водата и прясното мляко се замесва тесто. Остава се да почине половин час.

Разточва се на много тънка кора. Изрязват се кръгове със чаша.

Слага се от плънката във средата. Половинката от кръгчето се намазва с разбит белтък, прегъва се на две като мидичка и се притиска хубаво да залепне.

Слагаме на котлона по дълбока тенджера с подсолена вода да заври.

Сипваме 2-3 с.л. олио. Като заври, пускаме пелмените и ги варим, докато изплуват на повърхността. Изваждаме ги с решетъчна лъжица в тавичка.

Обелваме картофите и ги нарязваме на по-едри кубчета. Сипваме ги във същата подсолена вода и ги варим до готовност, като внимаваме да не се разварят.

Изваждаме ги с решетъчна лъжица при варенките.

В касерола запържваме брашното със червения пипер.

Разреждаме сосчето със водата и заливаме варенките със картофи.

Сервираме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: