Начин на приготвяне
От белтъците, водата и прясното мляко се замесва тесто. Остава се да почине половин час.
Разточва се на много тънка кора. Изрязват се кръгове със чаша.
Слага се от плънката във средата. Половинката от кръгчето се намазва с разбит белтък, прегъва се на две като мидичка и се притиска хубаво да залепне.
Слагаме на котлона по дълбока тенджера с подсолена вода да заври.
Сипваме 2-3 с.л. олио. Като заври, пускаме пелмените и ги варим, докато изплуват на повърхността. Изваждаме ги с решетъчна лъжица в тавичка.
Обелваме картофите и ги нарязваме на по-едри кубчета. Сипваме ги във същата подсолена вода и ги варим до готовност, като внимаваме да не се разварят.
Изваждаме ги с решетъчна лъжица при варенките.
В касерола запържваме брашното със червения пипер.
Разреждаме сосчето със водата и заливаме варенките със картофи.
Сервираме топли.