Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Солен Тарт»Tарт с броколи, лук и кашкавал

Tарт с броколи, лук и кашкавал

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Tарт с броколи, лук и кашкавал
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
27/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Tартът с броколи би накарал и малките деца да заобичат полезния зеленчук"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • лук - 3 бр.
  • броколи - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се обработва според указанията на опаковката.

Разстила се в тава с хартия за печене. Загъват се краищата от всички страни по 1 см. Лукът се нарязва на ситно и се задушава, докато омекне.

Броколите се бланшират в подсолена вода за 2 мин. Тестото се надупчва с вилица. Разстила се лукът. Отгоре се ръси кашкавал.

Подреждат се бланшираните и отцедени броколи.

Ако розичките броколи са много големи, се режат на половинки.

И отгоре на вкусния тарт се ръси останалият кашкавал.

Намазва се бордът с разбития жълтък.

Фурната се загрява на 220°C и тартът с броколи, лук и кашкавал се пече около 30 мин или до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: