Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки, броколи с кашкавал и картофки

Пилешки хапки, броколи с кашкавал и картофки

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Пилешки хапки, броколи с кашкавал и картофки
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • броколи - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 100 г
  • бульон - 1 бр гъбен
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • бира - 50 мл
  • зехтин
  • чесън - на прах
  • мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите: Кипнах вода със сол и сложих за 5 мин. нарязаните и почистени броколи, извадих ги и ги измих със студена вода в гевгира.

Това се прави за запазване на цвета, който при мен липсваше, защото малко ги позабавих в хладилника.

След това ги запечатвам за 5 мин. в масло и настъргвам кашкавал, докато се разтопи.

Пилешките гърди: Почистих гъбите, нарязах ги и ги хвърлих в тигана, след тях и нарязаните пилешки гърди. Добавих пилешко и гъбено бульонче, 1 пръст бира и оставих да изври, докато останат на мазнина.

Позапържих за 5 мин. за златист цвят и също настъргах кашкавал да се разтопи. По желание, можете да го мушнете за 5 мин. във фурната.

Картофки Уеджис: Kaртофките нарязах на приблизително еднакви парчета, полях ги със зехтин, червен, черен пипер, сол, чесън на прах и мащерка.

Разбърках ги хубаво и наредих в тавата на фурната, върху хартия за печене, едно до друго, да не се застъпват.

Пекох на 200 градуса около 30-40 мин. до зачервяване в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: