Начин на приготвяне
Това е една уникална и много полезна витаминозна салата, която е подходяща за през цялата година.
Чайотът или по-често срещан с името мексиканска краставица, е един уникален плод, който съдържа страшно много витамини!
Подобно на киви, то е увивно растение с подобни на него плодове, които можем да скъсаме и да нарежем на салата или да сготвим, като добавим (вместо тиквичка) в лятната манджа!
Съставките са за 1 порция, като в зависимост от вкуса си и броя гости-гладници, всеки от вас може да увеличи или намали някоя от съставките.
Чайотът е необходимо, преди да бъде настърган, да се отреже бодливата част отвън - кората, подобно на почистването на ананас.
След това разрежете на две части през средата и отстранете семката (тип костилка).
Сърцевината му заедно с останалите зеленчуци настъргвате на едро ренде и овкусявате с подправките!
По желание може да добавите към тази свежа салата Чайот риба тон/пиле на грил, бели стафиди или зелени маслини :)