Кето Пача

Кето Пача2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински крачета - 1 кг, глава и уши
  • кисело мляко - 400 г
  • яйчен жълтък - 1 бр.
  • бахар - 4 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На слаб огън сваряваме свинската глава, крачета и уши. По време на варенето добавяме дафиновия лист, черния пипер, бахар - 4 зърна и солта.

Щом се свари месото, се обезкостява, нарязва се на ситно и се връща в прецедения бульон.

Добавя се и скилидка чесън. След като заври пачата, се застройва.

В купа разбиваме добре жълтъка с киселото мляко, добавяме и черпак от горещата пача, за да се темперира млечната смес, защото в противен случай има опасност да се пресече.

Накрая запържваме маслото, сваляме от огъня и добавяме червения пипер, разбъркване и изсипваме кето пачата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: