Начин на приготвяне
За да си приготвим този вид бутерки, първо, си приготвяме сладкото.
В съд си изсипваме сладкото от ябълки и добавяме нишестето, като разбъркваме добре.
Вадим си тестото предварително и когато се отпусне, го разточваме малко.
Това го правим, да може листът да се увеличи по размер.
Нарязваме тестото на две, които тези разрези и след това всяка половинка разряваме още на 3 части.
Поставяме конфитюра на единия край, покриваме част от него с другата половина, на която сме направили разрези.
С помощта на пръстите натискаме по краищата.
В тавичка застиламе хартия за печене и върху нея поставяме подготвените бутерки.
Намазваме с разбито яйце и поставяме във фурната.
Печем любимите бутерки със сладко 10-15 минути.