Начин на приготвяне
Тези прекрасни Линцер сладки, идващи от Линц, вече са добре известни в целия свят. Широко разпространени и добре познати.
Първоначално е била измислена тартата Линцер, рецептата за която е била намерена в австрийското абатство през далечната 1653 година. При приготвянето ѝ вместо брашно са се използвали стрити на трохи ядки.
През 19-ти век Линцер тартата е била адаптирана, като така обичаните от всички Линцер сладки. Оригиналният вид на сладките, представлява две слепени половинки с малиново сладко и поръсени с пудра захар за завършек.
В рецептата си опитах да пресъздам така характерния вид на тези сладки. Насладете се!
Смесете брашно, захар, масло, сол, яйчените жълтъци, ванилова захар, настъргана лимонова кора до фино гладко тесто (в този случай можете да ползвате и миксер с накрайниците за тесто, би било предимство)
Тестото се разделя на две части, завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за минимум 3 часа. Заради съдържанието на масло, тестото се разделя на две, защото омеква бързо извън хладилника, което го прави трудно за разточване, рязане и прехвърляне в тавата.
След това омесете отново, поръсете работната повърхност с брашно и разточете тестото с дебелина 1-2 мм, като на половината от сладките изрязвате кръгче в средата или с формичка за Линцери, звездички и сърца.
Печете в предварително загрята на 160°С фурна за 6-8 мин. до златисто жълто.
Оставете бисквитите да изстинат и нанесете мармалад или желе от малини /ягоди/ върху целите бисквитите много тънко с малка лъжичка.
Поръсете слепените сладки предварително с пудра захар, ароматизирана с ванилия, и ги сложете отгоре върху бисквитите със сладко.
Да ви е сладко!
Коментари