Начин на приготвяне
Разбийте яйцето със захарта и солта.
В купа смесете киселото мляко и содата. Разбъркайте и оставете сместа да шупне.
След това прибавете водата и разбъркайте, докато се смесят добре съставките.
Добавете ги към яйцето.
Накрая сложете брашното лъжица по лъжица.
Получава се смес, по-рядко от стандартната за палачинки.
Загрейте тиган с незалепеващо покритие и го намажете с малко олио.
Изсипете един черпак от сместа и печете по 2 минути от всяка страна на една степен под максималната.
След всяка направена палачинка намазвайте тигана с няколко капки олио.
От това количество направих 8 лимецови палачинки в тиган с диаметър 22 см.
Много вкусни и здравословни лимецови палачинки с айран, подходящи за закуска на цялото семейство.
Добър апетит!