Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват на по-ситната част на рендето. Не се посоляват и не се чака да си пуснат водата.
Веднага се прецеждат през тензух или цедка. В случая ползвам цедка за ядково мляко. Избрах този вариант, защото исках тиквичките да са по-дребни.
Яйцата се разбъркват с крема сиренето и подправките. След това се изсипват при тиквичките и всичко се обърква.
Задължително преди всяка палачинка тиганът се маже с масло или друга мазнина. Тиганът не трябва да е на котлона, когато сипвате от сместа. Палачинките де оформят много лесно с опакото на черпака.
Моите палачинки с тиквички са тънки и с диаметър около 16 см.
Гарнирайте солените палачинки по ваш вкус. На мен ми харесаха с бекон вътре и без нищо друго.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия