Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Лимецови палачинки с айрян

Лимецови палачинки с айрян

Лимецови палачинки с айрян
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бързи лимецови палачинки за закуска на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • вода - 350 мл
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • брашно от лимец - 8 - 9 с.л. с връх
  • олио - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта и солта.

В купа смесете киселото мляко и содата. Разбъркайте и оставете сместа да шупне.

След това прибавете водата и разбъркайте, докато се смесят добре съставките.

Добавете ги към яйцето.

Накрая сложете брашното лъжица по лъжица.

Получава се смес, по-рядко от стандартната за палачинки.

Загрейте тиган с незалепеващо покритие и го намажете с малко олио.

Изсипете един черпак от сместа и печете по 2 минути от всяка страна на една степен под максималната.

След всяка направена палачинка намазвайте тигана с няколко капки олио.

От това количество направих 8 лимецови палачинки в тиган с диаметър 22 см.

Много вкусни и здравословни лимецови палачинки с айран, подходящи за закуска на цялото семейство.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: