Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта 2-3 мин. След това добавете олиото и прясното мляко. Добавете и пресятото брашно смесено с бакпулвера, ванилията, какаото и разбъркайте със силиконова или дървена шпатула. Накрая добавете и шоколадовите парчета (може и нарязан шоколад) и отново разбъркайте.
Готовата смес я разпределете във формички за мъфини, като не бива да се напълнят до горе, а някъде до средата. Отгоре ги поръсете отново с шоколадови парченца. И ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин. Аз ги украсих с шоколадов ганаш и станаха превъзходни.
За целта нарежете на дребно шоколада и поставете в удобна купа. Сипете течната сметана в малка тенджерка или касерола и загрейте на котлона, докато заври. Щом сметаната заври, сипете ½ от нея върху шоколада.
Разбъркайте с телена бъркалка, трябва шоколадът да се стопи от горещата сметана и да получите гладка и хомогенна смес. Прибавете останалата ½ от сметаната и разбъркайте отново.
Покрийте сместа със стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час. След като шоколадовия ганаш е достатъчно изстуден, го разбийте с миксер, докато се сгъсти.
С него украсете шоколадовите мъфини.
Божествени шоколадови мъфини - вкусни кексчета за парти или следобедно кафе!