Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи ветрило с шунка, масло и кашкавал

Картофи ветрило с шунка, масло и кашкавал

Картофи ветрило с шунка, масло и кашкавал
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Разкошни картофи ветрило, апетитно запечени с шунка и много кашкавал."

Необходими Продукти

  • картофи - 6 броя (с тънки кори)
  • кашкавал - 100 грама
  • шунка - 100 грама
  • масло - 50 грама
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изберете картофи, които са с по-тънка кора. Измийте ги старателно и ги подсушете.

Направете разрези във всеки картофи, като не стигате до долу. Всеки разрез трябва да е през около 5 мм от предишния.

Разтопете маслото и го ароматизирайте със солта и чесъна на прах. С помощта на четка намажете хубаво картофите с ароматното масло, като слагате и вътре в разрезите.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете картофите в тава и ги изпечете до готовност - около 40 минути.

Извадете печените картофи и в разрезите сложете парчета кашкавал и шунка. Върнете ги във фурната и ги допечете за около 5 минути.

Поднесете пълнените картофи със свежи зеленчуци или каквото обичате.

Картофите ветрило с шунка, масло и кашкавал са чудни!

Вижте също как да си направите перфектните пълнени картофи или любимите картофи с масло на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: