Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Най-вкусното пиле с ориз на фурна

Най-вкусното пиле с ориз на фурна

AdminAdmin
Администратор
22611554
Най-вкусното пиле с ориз на фурна
Снимка: Admin
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Доста рецепти за пиле с ориз съм изпробвал и тази за сега дава най-вкусен резултат - пилето е крехко и сочно, а оризът не е сух и рецептата е любима на семейството."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 брой или бутчета
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 средни
  • лук - 1 глава
  • целина - 10 см стрък
  • червена чушка - половин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • зехтин - или олио
  • куркума - по желание
  • чубрица - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доста рецепти за пиле с ориз съм изпробвал и тази за сега дава най-вкусен резултат - пилето е крехко и сочно, а оризът не е сух и рецептата е любима на семейството. Тайната на вкусното пиле с ориз се крие в бульона. Ето как да си го приготвите:

Наливаме вода в тенджера и я слагаме да ври. През това времето разфасоваме пилето на по-малки парчета и го добавяме в тенджерата. Някой път използвам 2-3 бутчета, пилешки гърди или цяло пиле. Вие преценете какво количество желаете да приготвите. Ако пилето е много голямо, можете да оставите гърдите за пилешка супа.

Нарязваме морковите, целината, чушката и половината лук на средно големи парченца и ги слагаме в тенджерата при пилето. Добавям черен пипер, малко зехтин и варим пилето със зеленчуци около 30-35 минути. 2-3 минути преди края добавяме и магданоза.

Изваждаме свареното пиле и го поставяме в чиния да се охлади.

Тъй като детето не обича морковите и другите зеленчуци в бульона, тях ги прецеждаме, за да остане чистия бульон. Получава се много ароматен и вкусен бульон, който заделяме за пилето.

Измиваме и изплакваме добре ориза няколко пъти в студена вода, за да му падне нишестето.

Запържваме другата половина от лука на тиган и добавяме измития ориз. Запържваме докато оризът промени цвета си и стане прозрачен.

Вземаме голяма тава, аз ползвам тавата на фурната, и добавяме запържения ориз. Отгоре наливаме от заделения бульон. Количеството е 3 към 1, т.е. на 2 чаши ориз добавяме 6 чаши от бульона. Посолете добре ястието и разбъркайте, за да може оризът да поеме от солта.

Вземете пилето, което вече е поизстинало и го нарежете на средно-големи парчета. Бутчетата и крилата можете да оставите цели, а гърдите да ги нарежете на парчета. Наредете пилето отгоре върху ориза. Поръсете ястието с малко чубрица.

Сложете пилето с ориз в предварително загрята фурна на 180 градуса и го печете 40 минути. Става превъзходно и няма какво да се сгреши. Това пиле с ориз на фурна е пробвано многократно и е наистина вкусно!

Ако обичате да готвите пилешко, вижте също как да си направите пиле с картофи на фурна или любимото пилешко фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: