Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Пухкави палачинки без яйца

Пухкави палачинки без яйца

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126154
Пухкави палачинки без яйца3 / 3
25/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Хапват ви се палачинки, но не консумирате яйца - тази рецепта е точно за вас, наследете се на неустоимия им вкус по всяко време на деня"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • бакпулвер - 6 ч.л.
  • прясно мляко - 1½ чаша
  • брашно - 1 ч.ч.
  • канела - 1 щипка
  • сол - щипка
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ах, тези палачинки! Как да устоиш да не си похапнеш!

Има хора, които не могат да употребяват яйца и се лишават от това удоволствие, но тази рецепта ще им даде възможност да се насладят, без да им вреди.

Също така, останали сме без яйца, детето иска за закуска палачинки, ще загубим време, за да отидем до магазина, как да излезем от тази ситуация! ?

Ето едно бързо решение:

В дълбока купа разбиваме първо олиото, щипка сол, 6 с.л вода и 6 ч.л. бакпулвер, след това добавяме прясното мляко, леко затоплено, щипка канела и добавяме постепенно от брашното. Внимавайте с канелата, за да не станат кафяви.

Сместа е най добре да се разбие с миксер, но може и на ръка с телена, силиконова бъркалка или вилица.

Разбъркваме добре сместа за палачинките, целта е консистенцията да е гладка и да не останат бучки.

Палачинковата смес е с гъстота, като течността на бозата, може би една идея по-рядка.

В тиган за палачинки слагаме масло с размер колкото грахово зърно, след като загрее хубаво, със супен черпак гребваме от сместа за палачинки и разпределяме равномерно. Когато палачинката е готова от едната страна, я обръщаме да се изпече и от другата.

Намазваме ги с любимото ни сладко и ги увиваме на руло.

Пухкавите палачинки без яйца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: