Кекс Калина

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
45
252
280
155
02/03/2021
"Вкусна идея за домашен кекс, която бързо ви даваме, за да го забъркате още сега"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 577
  • Преглеждания за месеца547
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. е 200 мл

Яйцата и захарта се бият с миксер до стопяване на захарта.

Добавят се останалите продукти, както са в горния ред посочени.

Бакпулверът е смесен с част от брашното. Смесва се всичко с миксер.

В тефлонова форма за кекс се изсипва сместа внимателно.

В част от сместа добавям какаото и отново сипвам към основният цвят във формата за печене.

Печенето на този любим кекс в случая е на вентилатор с включен само долен на 170-180°C.

Пекох до готовност, като времето долу-горе беше за около половин час.

За пръв път пека в такава фурна с вентилатор. Тавата с мраморния кекс беше на второ ниво отдолу нагоре.

Всеки си знае как пече фурната и си преценява.

Кексът е сполучлив и вкусен!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
21.03.2021 09:44
Нищо ново,това е стара рецепта защо ли публикуват такива,просто да има нещо писано.
0
0