Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан

Баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
3535090
Баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан
Снимка: Denis Biserov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Уникално сладко изкушение - баски прегорял чийзкейк Сан Себастиан - много вкусен и елегантен."

Необходими Продукти

  • крема сирене - 1 кг
  • яйца - 6 бр.
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • сол - 5 г
  • захар - 220 г
  • брашно - 60 г
  • ванилия - 1 ампула
  • малини - 20 г
  • боровинки - 20 г
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Най-важното за този чийзкейк е всички продукти да бъдат на стайна температура!

Започваме, като разбиваме крема сиренето с миксера за около 2 мин, след това добавяме солта, захарта и ванилията, разбъркваме отново за 2 мин.

Следващата стъпка е добавянето на яйцата едно по едно, като след всяко разбъркваме за по 1 мин. Сега добавяме сметаната, разбъркваме отново добре и накрая добавяме и брашното, като го пресяваме преди това, отново разбъркваме добре и сместа вече е готова.

Взимаме кръгла форма с падащи стени, с около 22 см в диаметър. И изсипваме сместа в ринга, като я прецеждаме през цедка. Загряваме фурната на 220 °C без вентилатор и печем за 30 мин.

Изваждаме и оставяме да се охлади за 2-3 часа, след това декорираме печения чийзкейк с боровинките и малинките.

Да ви е сладко :)

Ако искате изгледайте видео рецептата за баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан, там показвам, как го правя стъпка по стъпка.

Вижте още колко трябва да печете чийзкейка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: