Начин на приготвяне
Най-важното за този чийзкейк е всички продукти да бъдат на стайна температура!
Започваме, като разбиваме крема сиренето с миксера за около 2 мин, след това добавяме солта, захарта и ванилията, разбъркваме отново за 2 мин.
Следващата стъпка е добавянето на яйцата едно по едно, като след всяко разбъркваме за по 1 мин. Сега добавяме сметаната, разбъркваме отново добре и накрая добавяме и брашното, като го пресяваме преди това, отново разбъркваме добре и сместа вече е готова.
Взимаме кръгла форма с падащи стени, с около 22 см в диаметър. И изсипваме сместа в ринга, като я прецеждаме през цедка. Загряваме фурната на 220 °C без вентилатор и печем за 30 мин.
Изваждаме и оставяме да се охлади за 2-3 часа, след това декорираме печения чийзкейк с боровинките и малинките.
Да ви е сладко :)
Ако искате изгледайте видео рецептата за баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан, там показвам, как го правя стъпка по стъпка.
Вижте още колко трябва да печете чийзкейка.