Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Торта-салата с булгур, пушено пиле и гъби

Торта-салата с булгур, пушено пиле и гъби

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Торта-салата с булгур, пушено пиле и гъби8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За плънката
  • булгур - 1 ч.ч.
  • краставици - 1 малка
  • печурки - 100 грама
  • масло - 25 г
  • домати - 1 средно голям
  • пресен лук - 2 стръка
  • магданоз - 2 стръка
  • копър - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За майонезената смес
  • пилешко бутче - 1 пушено
  • майонеза - 1/2 пакетче
  • горчица - 1 ч.л.
  • За бялата смес
  • топено сирене - 200 г или 1 кофичка крема сирене за мазане
  • сметана - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура в гореща вода за около 20-30 минути да набъбне или го сварете, измийте със студена вода, за да не лепне и го отцедете.

През това време задушете гъбите в масло, след което ги нарежете на малки хапки.

След като булгурът е отцеден, го овкусете с щипка сол и черен пипер, добавете нарязан на ситно пресния лук, разбъркайте. Разпределете булгура на три части.

Нарежете пилешкото месо и го смесете с майонезата и горчицата, подправете с черен пипер.

Пригответе бялата смес, като разбъркате сметаната с топеното сирене, добавете намачкана скилидка чесън и сол на вкус.

Част от бялата смес отделете за намазване на солената торта при завършването й.

Нарежете краставицата и доматите на тънки кръгчета.

В чиния за сервиране поставете ринг от форма за торта, като предварително намажете вътрешната й страна с мазнина.

Сложете в ринга едната част от булгура и разстелете, отгоре намажете сместа от пилешкото месо.

Върху пилешкото месо сложете гъбите и леко притиснете, върху тях намажете част от бялата смес, след което върху нея подредете кръгчетата от краставица.

Разстелете втората част от булгура и леко притиснете, върху този пласт подредете резенчетата от домати, поръсете с малко сол и ситно нарязан магданоз и копър.

Върху доматите разстелете останалата част от булгура. Завършете с тънък слой от бялата смес.

Оставете предястието за 2-3 часа в хладилник да стегне.

Отстранете ринга и завършете тортата, като я намажете с останалата бяла смес отгоре и отстрани.

Украсете я по ваш вкус с различни свежи зеленчуци.

Тортата-салата с булгур, пушено пиле и гъби е готова.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: