Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с пушено пиле и гъби

Палачинки с пушено пиле и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Палачинки с пушено пиле и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За предястието
  • палачинки - 6 бр.
  • гъби - 5 бр. печурки средна големина
  • пушено пиле - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • За 12 бр. палачинки
  • брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене на палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, брашното, прясното мляко и щипката сол забъркайте палачинкова смес с консистенция малко по-рядка от боза. Капвайте в загрят на умерена температура тиган по малко олио и сипвайте по един черпак от сместа.

Когато краищата на палачинката се отлепят в тигана, обърнете палачинката да се изпържи и от другата страна. Изпържете палачинки до изчерпване на количеството тесто.

Загрейте олиото в тиган на умерена температура и запържете предварително почистените и нарязани на дребно гъби до готовност. Овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете пушеното пиле на дребни късчета, а топеното сирене на тънки кръгчета. Смесете пилето с гъбите.

Сложете на всяка палачинка част от плънката по дължина и кръгчета топено сирене. Завийте като обикновена палачинка на руло, само че преди да навиете прихлупете страничните страни навътре, за да не изтече разтопеното топено сирене.

Подредете солените палачинки в намазнена с олио тава и поръсете с настърган кашкавал. Запечете в предварително загрята фурна на 180 C за 10 минути или докато се разтопи кашкавалът.

Поднесете предястието топло.

Палачинките с пушено пиле и гъби са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Плънката е страхотна,палачинките също.Браво!
25.04.2016 09:32
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Вкусна вечеря!
24.04.2016 09:13