Начин на приготвяне
От яйцата, брашното, прясното мляко и щипката сол забъркайте палачинкова смес с консистенция малко по-рядка от боза. Капвайте в загрят на умерена температура тиган по малко олио и сипвайте по един черпак от сместа.
Когато краищата на палачинката се отлепят в тигана, обърнете палачинката да се изпържи и от другата страна. Изпържете палачинки до изчерпване на количеството тесто.
Загрейте олиото в тиган на умерена температура и запържете предварително почистените и нарязани на дребно гъби до готовност. Овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете пушеното пиле на дребни късчета, а топеното сирене на тънки кръгчета. Смесете пилето с гъбите.
Сложете на всяка палачинка част от плънката по дължина и кръгчета топено сирене. Завийте като обикновена палачинка на руло, само че преди да навиете прихлупете страничните страни навътре, за да не изтече разтопеното топено сирене.
Подредете солените палачинки в намазнена с олио тава и поръсете с настърган кашкавал. Запечете в предварително загрята фурна на 180 C за 10 минути или докато се разтопи кашкавалът.
Поднесете предястието топло.
Палачинките с пушено пиле и гъби са много вкусни.
Коментари