Начин на приготвяне
Накиснете булгура в гореща вода за около 20-30 минути да набъбне или го сварете, измийте със студена вода, за да не лепне и го отцедете.
През това време задушете гъбите в масло, след което ги нарежете на малки хапки.
След като булгурът е отцеден, го овкусете с щипка сол и черен пипер, добавете нарязан на ситно пресния лук, разбъркайте. Разпределете булгура на три части.
Нарежете пилешкото месо и го смесете с майонезата и горчицата, подправете с черен пипер.
Пригответе бялата смес, като разбъркате сметаната с топеното сирене, добавете намачкана скилидка чесън и сол на вкус.
Част от бялата смес отделете за намазване на солената торта при завършването й.
Нарежете краставицата и доматите на тънки кръгчета.
В чиния за сервиране поставете ринг от форма за торта, като предварително намажете вътрешната й страна с мазнина.
Сложете в ринга едната част от булгура и разстелете, отгоре намажете сместа от пилешкото месо.
Върху пилешкото месо сложете гъбите и леко притиснете, върху тях намажете част от бялата смес, след което върху нея подредете кръгчетата от краставица.
Разстелете втората част от булгура и леко притиснете, върху този пласт подредете резенчетата от домати, поръсете с малко сол и ситно нарязан магданоз и копър.
Върху доматите разстелете останалата част от булгура. Завършете с тънък слой от бялата смес.
Оставете предястието за 2-3 часа в хладилник да стегне.
Отстранете ринга и завършете тортата, като я намажете с останалата бяла смес отгоре и отстрани.
Украсете я по ваш вкус с различни свежи зеленчуци.
Тортата-салата с булгур, пушено пиле и гъби е готова.
Да ви е сладко!