Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Круши със сирене Рокфор в бутертесто

Круши със сирене Рокфор в бутертесто

Круши със сирене Рокфор в бутертесто
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако ви се хапва един малко по-нестандартен десерт, то комбинацията от круши, сирене и бутертесто ще ви допадне още докато я приготвяте"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр.
  • сирене рокфор - пръчици
  • бутертесто - 1 бр.
  • орехи - счукани
  • мед
  • за бланширане на крушите
  • вода - 200 мл
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • захар - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите и ги издълбайте в долната част (отстранете семките).

Бланширайте ги в сладко и ароматно бяло вино, вода и захар (може да увеличите количеството на захарта, ако крушите не са много сладки).

Напълнете ги с пръчка сирене.

Разстелете бутертестото, поръсете с едро счукани ядки, орехи в моя случай. Притиснете ги да прилепнат към тестото с точилка.

Тестото нарязваме на ленти, с които обличаме крушите. Печем при загрята фурна 180°C.

Сервираме печените круши поляти с мед.

Тези круши със сирене Рокфор в бутертесто са идеални за официални поводи.

Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: