Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Круши в бутер тесто

Круши в бутер тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Круши в бутер тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • круши - 5 бр.
  • кафява захар - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр. (жълтък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се режат на половинки, маха се сърцевината и отгоре върху половинките се правят разрези.

Тестото леко се разточва. Върху тестото се слагат половинките круши и се изрязва тестото така, че около крушите да има по един сантиметър.

Тестото по ръба на крушата се маже с разбит жълтък с малко захар. Крушата и тестото се поръсват със захар. Плодовете се пекат 15 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: