Начин на приготвяне
В касерола се изсипва захарта и ядките.
Поставят се на умерен котлон да се карамелизира захарта и ядките да се окъпят в него.
След получения приятен златист цвят се изваждат в тава покрита с намаслена хартия. Оставят се да се охладят, а след това леко се разчупват, но и да останат на по-големи парченца.
Крушите се нарязват на четвъртини. Авокадото се смачква с вилица.
В купа се излива зехтинът, лимоновият сок, захарта, солта, прясно смлян черен пипер, пресован чесън и дижонската горчица. Разбъркват се с тел до хомогенна смес.
В голяма салатиера се нарежда зелената салата, върху нея се изсипват нарязаните парчета круши, добавя се авокадото така както е смачкано на парчета на случаен принцип, нарязан на ситно пресен лук, малки парчета сирене Рокфор, залива се с дресинга, а отгоре се изсипват карамелизираните орехи.
Салатата микс с круши, сирене Рокфор и още нещо е готова.
Сервира се.
Коментари