Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с нишесте и орехи

Бисквитена торта с нишесте и орехи

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Бисквитена торта с нишесте и орехи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Тази тортичка ще ви върне в детството - още помним този невероятен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • бисквити - 9 бр. закуска
  • течен шоколад - 9 ч.л.
  • банани - 1 брой.
  • нишесте - 1 брой, ванилия
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 7 с.л.
  • компот - от праскови
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът с нишесте се прави на котлон. Слага се млякото да заври, а нишестето се разбива в малко вода отделно.

След като млякото заври, се слагат захарта и маслото. Добавяме нишестето при непрекъснато бъркане. Кремът за торта е готов.

Започваме да редим бисквитите, които са сиропирани с компот от праскови. Слагаме от крема, течния шоколад и бананите. След втори ред бисквити. Завършваме нашата торта със слой от крем.

Накрая настъргваме орехите върху готовата Бисквитена торта с нишесте и орехи.

Тази бисквитена торта е сравнително малка, така че можете да удвоите продуктите, ако ви трябва десерт за повече хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: