Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бърза бисквитена торта с нишесте

Бърза бисквитена торта с нишесте

Бърза бисквитена торта с нишесте
Снимка: Потребител#243256
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Обожаваме бисквитена торта, особено когато става много бързо - точно като тази"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Закуска
  • нишесте - 2 броя (два различни вкуса по избор)
  • захар - 10 с.л.
  • масло - 150 г
  • какао - 2 с.л.
  • плодове - по избор
  • прясно мляко - 100 мл
  • шоколад - половин опаковка (с лешници)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един пакет бисквити се натрошава в купа. Добавя се захарта и какао.

Маслото се разтопява и се прибавя към бисквитите и другите продукти. Бърка се, докато не се получи смес (ако се наложи добавете още масло).

След това взимате избрана от вас форма и сместа се изсипва, като се натиска леко, за да стане като блат.

Двата броя нишесте се приготвят според опаковката. След като са готови единият крем се изсипва върху блата.

В малка купичка слагаме млякото, в което започваме да топим цели бисквити и след това ги подреждане върху крема, за да се получи нещо като блат. Тъй като бисквитите за квадратни, а моята форма е кръгла, за дупките, които останаха незапълнени, натроших още малко бисквити.

След като сме готови изспваме и другия крем. Оставяме за около 15 минути да престои в хладилник, за да стегне.

През това време измиваме избраните плодове. Моят избор беше киви и ябълка. Нарязваме ги и украсяваме бисквитената торта по избран от нас начин.

В малка купичка разтопяваме шоколада.

Добавяме 2 супени лъжици прясно пляко, за да стане по-рядко. След това с малка лъжичка разпръсваме и украсяваме.

Оставяме още малко да дръпне в хладилника и след това се наслаждаваме на сладкото изкушение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Браво!
17.10.2022 07:38