Начин на приготвяне
Двата пакета бисквити се начупват на дребни парчета в дълбока тенджера.
В отделна тенджера се слага прясното мляко да заври заедно с три супени лъжици захар и четири супени лъжици какао.
Млякото трябва да заври, след което се сваля от котлона. Врялото мляко се изсипва върху начупените бисквити. Разбърква се.
След което се покрива с капака на тенджерата. От време на време се разбърква. Бисквитите трябва да поемат течността.
През това време се приготвя яйченият крем. Той се приготвя от три жълтъка, 3/4 чаена чаша пудра захар и кравето масло. Разбива се с миксер.
След като бисквитите поемат течността и изстинат, те се смесват с приготвения крем. Разбърква се хубаво.
Добавя се една чаена чаша орехи и четири супени лъжици горена захар. Разбърква се отново хубаво. Получената смес се изсипва в тортена форма или тавичка.
Оставя се за 24 часа в хладилника. След това се приготвя нишестето и се залива отгоре.
Отгоре се поръсва с орехи и шоколадови пръчици. Но може да поднесете бисквитената торта и без нишестето.
Студената бисквитена торта с орехи е готова.