Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Студена бисквитена торта с орехи

Студена бисквитена торта с орехи

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Запазете рецептата на сигурно място, защото ви гарантираме, че ще приготвите тази торта повече от веднъж"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 опаковки обикновени
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 3 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • масло - 2 пакета
  • орехи - 1 ч.ч.
  • захар - 3 - 4 с.л. горена
  • нишесте - ванилия
  • орехи
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата пакета бисквити се начупват на дребни парчета в дълбока тенджера.

В отделна тенджера се слага прясното мляко да заври заедно с три супени лъжици захар и четири супени лъжици какао.

Млякото трябва да заври, след което се сваля от котлона. Врялото мляко се изсипва върху начупените бисквити. Разбърква се.

След което се покрива с капака на тенджерата. От време на време се разбърква. Бисквитите трябва да поемат течността.

През това време се приготвя яйченият крем. Той се приготвя от три жълтъка, 3/4 чаена чаша пудра захар и кравето масло. Разбива се с миксер.

След като бисквитите поемат течността и изстинат, те се смесват с приготвения крем. Разбърква се хубаво.

Добавя се една чаена чаша орехи и четири супени лъжици горена захар. Разбърква се отново хубаво. Получената смес се изсипва в тортена форма или тавичка.

Оставя се за 24 часа в хладилника. След това се приготвя нишестето и се залива отгоре.

Отгоре се поръсва с орехи и шоколадови пръчици. Но може да поднесете бисквитената торта и без нишестето.

Студената бисквитена торта с орехи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
42
30
20
10
Дай твоята оценка: