Начин на приготвяне
Изчистете чушките от дръжките и семките, опечете и ги обелете.
В купа разбийте 1 яйце и натрошете сиренето, добавете щипка черен пипер и ½ връзка магданоз и 2 стръка копър нарязани на ситно.
Ако сместа от сиренето е много суха, добавете още едно яйце, зависи какво сирене ще използвате - някои сирена, като се разбъркат с яйцето, се разводняват, преценете сами, сместа трябва да е по-гъста, за да не изтече при пърженето, но не и много суха.
Напълнете чушките със сместа от сиренето и магданоза.
В плоска чиния сипете брашно, в друга по дълбока чиния, разбийте с вилица 1 яйце, добавете щипка сол.
Потопете напълнената чушка, първо, в брашно, после потопете в яйцето, после отново в брашно, сложете я в чиния, по същият начин направете и останалите чушки.
Така приготвените чушки оставете за 10 мин да изсъхне панировката.
През това време разбийте още 1 яйце, добавете щипка сол и останалата ½ магданоз, нарязан на ситно.
Загрейте олиото на средна температура, потопете една по една чушките в сместа от яйцето с магданоза и веднага сложете в мазнината.
Пържете чушките от двете страни до златист цвят.
Извадете изпържените чушки бюрек върху кухненска хартия.
Сервирайте чушки бюрек с вкусна панировка с млечно- чеснов сос или свежа салата, каквато обичате.
Да ви е сладко!