Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Чушки бюрек с вкусна плънка

Чушки бюрек с вкусна плънка

Чушки бюрек с вкусна плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не знаем какъв е световния рекорд по хапване на чушки бюрек, но знаем, че сме на път да го подобрим - толкова са вкусни тези"

Необходими Продукти

  • зелени чушки - 3 големи
  • плънка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г натрошено
  • извара - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • галета - 2 .л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • олио - за пържене
  • за овалване
  • галета - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, печем чушките, после се белят.

С нож се прави разрез през средата от едната страна да изтича водата, после се почистват семената.

В купа се разбиват яйцата с малко сол. Прибавяме натрошено сирене, извара, галета, нарязан ситно магданоз, черен пипер и се разбърква добре да се смесят продуктите и да получим гъста смес.

Пълним чушките с лъжица от плънката, краищата се приберат едни до друг и овалваме в смес от брашно и галета.

В тиган се загрява олио и пържим на умерена температура от двете страни до зачервяване.

Когато се обръщат, взема се дървено шишче и се набожда тук-там, защото са дебели и да не остане плънката сурова.

Изваждаме чушките бюрек върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме чушките бюрек с вкусна плънка с розови домати за обяд.

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: