Начин на приготвяне
Първо, печем чушките, после се белят.
С нож се прави разрез през средата от едната страна да изтича водата, после се почистват семената.
В купа се разбиват яйцата с малко сол. Прибавяме натрошено сирене, извара, галета, нарязан ситно магданоз, черен пипер и се разбърква добре да се смесят продуктите и да получим гъста смес.
Пълним чушките с лъжица от плънката, краищата се приберат едни до друг и овалваме в смес от брашно и галета.
В тиган се загрява олио и пържим на умерена температура от двете страни до зачервяване.
Когато се обръщат, взема се дървено шишче и се набожда тук-там, защото са дебели и да не остане плънката сурова.
Изваждаме чушките бюрек върху салфетка да попие мазнината.
Сервираме чушките бюрек с вкусна плънка с розови домати за обяд.
Вкусотия!