Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен сладолед»Ванилов сладолед без захар

Ванилов сладолед без захар

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ванилов сладолед без захар
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Вкусът на домашно приготвения сладолед дори не може да се опише с думи, затова просто опитайте, за да разберете за какво става въпрос"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • сметана - 250 мл течна 35%
  • жълтъци - 6 бр.
  • ванилия - 1 шушулка
  • стевия - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко и сметаната се загряват заедно с шушулката ванилия, цепната на две. Не трябва да завират.

Жълтъците се разбиват и прибавят към млечната смес. Слага се и стевията и се бърка около 8-10 минути на слаб огън или водна баня, за да не се пресече яйцето.

Получава се рядко кремче, което се излива в подходящ за замразяване съд или машинка за сладолед. Не трябва да е на дебел пласт (максимум 4 см.) Изчаква се да изстине, а шушулката ванилия се отстранява.

Ваниловият сладолед се замразява за минимум 12 часа, като периодично се разбърква, за да не хваща кристали. Ако се ползва машина за сладолед, тя си върши тази работа.

Когато сладоледът стегне, е готов за консумация.

В случай че има кристали, може да се разбие в блендер преди сервиране, за да е пухкав. При всички положения този сладолед не става много твърд, а е лек и нежен.

Вкусът на този ванилов сладолед без захар е невероятен и по нищо не личи липсата на захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
А какво количество захар би препоръчала да използваме ако не използваме стевия? Благодаря!
17.04.2024 11:06
1
1
Покажи всички подкоментари