Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Лесни панирани миди с яйца

Лесни панирани миди с яйца

Лесни панирани миди с яйца
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"За всички любители на морската храна предлагаме тази лесна рецепта за панирани миди с лимон"

Необходими Продукти

  • миди - 400 г замразени ядки
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • газирана вода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • лимон - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме мидите на стайна температура за 10 минути да се отпуснат.

В малка купичка разбиваме яйцата, брашното, газираната вода, бакпулвера, солта и куркумата.

Загряваме олио в дълбок тиган.

С пръсти топваме всяка мидена ядка поотделно в панировката и я пускаме в горещото олио.

Пържим мидите от едната страна около 2 минути и обръщаме от другата страна.

Пържим още 1 минута и изваждаме в чиния с помощта на щипка.

Сервираме панираните миди.

Готовите лесни панирани миди с яйца се поднасят с резен лимон отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: