Начин на приготвяне
Почистените от черупките мидени ядки нанижете на дървени шишчета. За по удобно пържене може да разделите шишчето на две.
В две купи разделете белтъка и жълтъка на едно яйце. Белтъкa разбийте с щипка сол за 3-4 мин.
Към жълтъка прибавете 2 равни с.л. брашно, бирата и щипка сол. Разбийте с кухненска тел до получаване на гъста каша. Прибавете разбития белтък и хомогенизирайте добре продуктите.
Загрейте олио. Потопете шипчетата в панировката и изпържете до златисто.
Извадете панираните миди върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Счукайте на едро кедровите ядки. Добавете ги в киселото мляко. Овкусете със сол, пресована скилидка чесън и 3 с.л. лимонов сок.
Поднесете панираните миди на шишче топли с купичка млечно-чеснов сос!
Да ви е сладко!
Източник на рецепта италианското кулинарно списание La cucina italiana!