Панирани миди с бира

Панирани миди с бира
Снимка: Taurus9534
1 / 4
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Хем са с бира, хем вървят идеално със студена бира...какво повече да искаме?"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г
  • олио - за пържене 1 ч ч
  • магданоз
  • за панировката
  • брашно - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • бира - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се измиват и почистват. В тиган се загрява олио, сипват се мидите и магданозът, без да се реже, и се задушава с капак за 3 минути, докато се отворят.

После се изваждат в купа. Приготвя се панировка от дадените продукти, разбърка се на паста.

Топим мидите в панировката и пържим в загрята мазнина.

Поднасяме с резен лимон и студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Ваня ,те се продават изчистени само се измиват много добре и това е Аз само веднъж съм готвила миди и не ги обичам
31.05.2016 08:06
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не се ли слагат да се киснат с оцет или нещо за изчистване. Само веднъж съм яла и се натрових и сега все си мисля че се правят нещо преди това.
31.05.2016 07:55
1