Начин на приготвяне
Нарежете предварително ананаса/прасковата на парчета и ги замразете, без да стават прекалено твърди.
В блендера сипете замразените плодове, почистения бейби спанак, парчета авокадо, нарязана краставица, която можете да небелите, ако е биозеленчук.
Прибавете джинджифила (пресен обелен корен), магданоза, фенела, сока от лимон.
Блендирайте на макс за 1-2 минути, за да се получи наистина перфектна пухкава смес.
Зеленото смути се разрежда с кокосова вода и пак се пасира за 15 секунди.
Имате 2 варианта с това смути - да го направите по-гъсто и да го поднесете в купички или да го направите по-рядко и да сервирате в стъклени чаши.
Това спаначено смути не се подслажда, но при желание може да добавите мед, стевия или агаве сироп.
Смутито със спанак и авокадо поднесете с кубчета лед и ви пожелавам свеж следобед.