Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Хрупкав лучник

Хрупкав лучник

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Хрупкав лучник
Снимка: Ники
1 / 5
03/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Колкото и да ни се иска да, никога не остава и за утрешния ден от този хрупкав лучник"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • Плънка
  • лук
  • люти чушки
  • масло
  • подправки
  • семена - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти си омесваме меко тесто, оставяме да втаса.

Лука почистваме и нарязваме на лентички, лютата чушка също нарязваме на ситно.

Готовото тесто разделяме на равни топки и всяка една разточваме и намазваме с разтопено масло, слагаме от плънката, добавяме подправки и навиваме на руло.

Може също половината част от тестото да разстелите в тавата, по средата да сложите плънка, а останалото тесто върху нея.

Намазваме с масло и жълтък, поръсваме със семена. Оставяме да почине 20 минути.

Печем лучника в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Хрупкавият лучник е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: