Начин на приготвяне
Маята се разваря в 75 л вода и захарта. Оставя се встрани. Пресяваме брашното няколко пъти в купа. Правим кладенче и изсипваме в него сместа с маята.
Добавяме още малко вода и замесваме средно твърдо тесто. Оставяме тестото да отдъхне, а през това време скълцваме лука и го задушава в загрята мазнина. Овкусява се с бульона и се отдръпва от огъня.
След като тестото втаса, се разделя на 2 части, като една трябва да е по-голяма от другата. Тестото за по-голямата кора се разточва и с нея се покрива дъното на намазнена тава така, че да стига до горната част на тавата, за да се подвие върху другата кора по краищата и да се получи по висока част.
Върху нея се поставя плънката, след това се разточва и втората кора и се завиват навътре оставените краища на първата кора. Намазва се с разбити яйца.
Пече се в умерена фурна, загрята на 180–200 градуса, 40–45 минути. След като се извади от фурната, се поръсва с вода и се ръси със чубрицата, завива се с кърпа, за да омекне. След това с нож лучникът се нарязва на 8 триъгълни парчета и се поднася.