Лесен кекс за следобедна закуска

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
528
4k
1k
1k
10/04/2021
"Ефектният външен вид на този кекс се дължи на формата, в която е печен, а чудният му вкус на няколко простички съставки"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 029
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта с миксер до получаване на пухкава маса. Към нея добавете олиото – на тънка струя, а след това и киселото мляко.

Следващата стъпка при направата на лесния кекс е да прибавите брашното и бакпулвера - не спирайте да разбивате с миксера. Малко преди да приключите, сложете и ванилията.

Получената смес се изсипва в намазнена предварително с олио и поръсена с малко брашно кексова форма (по този начин домашният сладкиш по-лесно ще се отлепи след това).

Ако обичате какао, може да добавите 1 с.л. към половината смес, за да нашарите кекса.

Печете кекса с какао в умерена фурна за около 45 минути. Преди да го извадите, пробвайте с клечка за зъби дали е готов. Ако по нея не полепва от тестото, значи е време да го извадите от фурната.

Изчакайте лесния кекс за следобедна закуска да изстине и го поръсете с пудра захар. Или му направете шоколадова заливка - въпрос на вкус.

Да ви е сладко!

Източник: катерина петрова - Българските ястия и рецепти

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар