Начин на приготвяне
Обичам тестените изделия и още повече обичам как италианците поднасят тестени изделия като начало към основното си ястие - те просто знаят как да се хранят красиво. Имах Песто Дженовезе от Генуа, откъдето идва оригиналният сос песто и наистина беше нещо вкусно. Това спаначено песто придава на пастата кремообразно докосване и е невероятно вкусно. Алтернатива на това песто е 100 г Песто Дженовезе. Насладете се на моята авторска рецепта за паста. Ще си оближете пръстите - повярвайте ми!
Поставете спанака в голяма купа; измийте и нарежете на едро. Поставете морските дарове в купа и размразете, ако са замразени. Можете да ги готвите и замразени в загрятото масло, не се притеснявайте!
Макарони с песто:
В една голяма тенджера препечете за няколко минути кедровите ядки и чесъна, само докато придобият малко цвят. Прехвърлете ги в кухненски робот с босилек, спанак, зехтин, пармезан, индийско орехче, сол, и пасирайте до гладка смес. Пестото е готово.
Междувременно кипете вода с малко сол в същата тенджера и варете макароните, както е указано, до степен ал денте.
След като са готови макароните, запазете 1/4 чаша вряща вода от варенето на пастата, след това отцедете макароните. Изсипете пестото в тенджерата, добавете горещата вода, след това добавете макароните и просто загрейте за няколко минути до получаване на перфектните макарони с песто.
За морските дарове:
След това отделно загрейте маслото и зехтина в тиган на средно силен огън. Добавете морските дарове; гответе и разбърквайте до ярко розово за скаридите отвън - около 5 минути. Налейте виното. Когато заври, добавете спанака, варете и разбърквайте, докато се сготви, около 5 минути (за бейби спанак 1 минута).
Сервирайте веднага Макарони с песто и морски дарове със спанак и украсете с още няколко листа от босилек или магданоз. Насладете се на моята авторска рецепта. Добър апетит!