Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Фидеуа с морски дарове

Фидеуа с морски дарове

Фидеуа с морски дарове
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Темпераментно, божествено ароматни и невероятно вкусно - това е нашето обещание"

Необходими Продукти

  • морски дарове - 500 г (кралски скариди, сепия, калмари, октопод, миди, скариди)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • бульон - 1 литър рибен
  • фидеуа - 250 г (вид паста)
  • куркума - 1 щипка
  • шафран - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя в широка плитка тава за паеля. Сипете малко зехтин в тавата и я поставете на котлона.

Нарежете лука и чушките на ситно и ги сложете да се запържат.

Добавете рендосаните домати и пресования чесън. Запържете за кратко, като разбърквате периодично.

Сложете морските дарове да се запържат от двете страни.

Овкусете с подправките, разбъркайте и сипете виното. Оставете да къкри 15 минути.

Сложете пастата и долейте около 200 мл вода. Ако е необходимо се посолява.

Оставете да къкри още 15 минути. Не се разбърква. Ако бульонът е изврял, а пастата не е готова, долейте още малко вода. Сервирайте с резени лимон.

Фидеуа с морски дарове е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Рецептата е страхотна! Браво!
За тези, които не могат да си намерят паста за фидеуа искам да дам съвет, че може и с нормално, фино фиде -пак става чудесно! (Само трябва да се има предвид, че трябва да се готви за малко по -кратко време)
03.04.2017 12:39
1
Покажи всички подкоментари