Начин на приготвяне
Ястието се приготвя в широка плитка тава за паеля. Сипете малко зехтин в тавата и я поставете на котлона.
Нарежете лука и чушките на ситно и ги сложете да се запържат.
Добавете рендосаните домати и пресования чесън. Запържете за кратко, като разбърквате периодично.
Сложете морските дарове да се запържат от двете страни.
Овкусете с подправките, разбъркайте и сипете виното. Оставете да къкри 15 минути.
Сложете пастата и долейте около 200 мл вода. Ако е необходимо се посолява.
Оставете да къкри още 15 минути. Не се разбърква. Ако бульонът е изврял, а пастата не е готова, долейте още малко вода. Сервирайте с резени лимон.
Фидеуа с морски дарове е много вкусно ястие.
Коментари
За тези, които не могат да си намерят паста за фидеуа искам да дам съвет, че може и с нормално, фино фиде -пак става чудесно! (Само трябва да се има предвид, че трябва да се готви за малко по -кратко време)