Начин на приготвяне
Корите за лазаня се разрязват на 12 правоъгълни парчета с размер 10 на 16 см. В сгорещения зехтин се запържват чесънът, шафранът и доматеният сос.
Огънят се намалява и сосът се оставя на слаб огън 8 минути. Прибавят се морските деликатеси и се оставят на огъня още 2 минути. Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
Отстраняват се от огъня. Корите за лазанята се сваряват в подсолена вода. Слагат се за известно време в тава върху хартия за печене, за да не се слепят.
Спанакът се бланшира в гореща вода 30 секунди и се отцежда. В 4 гювечета или огнеупорни купички се слага по парче от корите за лазаня, поръсва се с половината маскарпоне, слагат се половината спанак и половината сос с морските деликатеси.
Поръсва се с една трета пармезан. Повтаря се, като се завършва с трети слой лазаня. Поръсва се с останалото сирене. Слага се под грил и се пече 2 минути или докато сиренето се разтопи.