Начин на приготвяне
Подсушете нарязаното и измито свинско месо. Поставете в тенджера с леко нагрятото олио и пържите за около 20 минути до златисто кафяв загар.
Прибавете нарязания лук и запържете до омекването му, прибавете нарязаното зеле, доматеното пюре, дафиновите листа и нарязания чесън.
Налейте топлата вода и разбъркайте, варите на бавен огън при затворен капак на тенджерата, до готовност на месото.
В края на готвенето прибавете черен пипер и сол на вкус, поръсете с нарязан магданоз и премахнете тенджерата от котлона.
Оставете прясното зеле със свинско настрани да се задуши за около 10 минути при затворен капак, за да се смесят вкусовете на подправките и сервирайте горещо.
Винаги добавяме солта и черния пипер в края на готвенето на свинското със зеле, за да не ни се получи ястието солено от солта и черно от черния пипер.
Пожелавам ви добър апетит с моето вкусно свинско с прясно зеле!