Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и подсушаваме плодове.
Малини, къпини, боровинки, ягоди и други, каквито ви харесват.
Нарязваме си няколко боровинки и ягоди.
В купа слагаме 100 г сладкарска сметана, 100 г маскарпоне и 70 г кристална захар. Разбиваме до пухкав крем.
Обелваме банани. Изрязваме малко отдолу, така че да могат да стоят. Изрязваме и отгоре малко, така че да могат да се наредят плодовете.
В плик или пош слагаме от крема и шприцоваме по горната част на бананите. Отгоре редим плодовете, декорираме с листенца мента.
Сервираме нашата плодова салата, като отдолу поставяме захарен памук. Може и отгоре върху плодовете.
Източник на рецепта за плодова салата със захарен памук: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по идея на Даниела Иванова