Начин на приготвяне
С помощта на голям нож премахваме кожата на филето и костите, овкусяваме със сол, черен пипер и сока от лимона.
Оставяме в хладилника за няколко часа.
Спанака поставяме в купа и заливаме с вряла вода, след това изплакваме със студена и изцеждаме.
В купа си слагаме крема сиренето, нарязаните спанак и копър, добавяме сухия чесън.
Охладеното бутертесто разточваме, в центъра слагаме филето, отгоре го намазваме с крема сиренето.
Краищата намазваме леко с разбитото яйце.
Завиваме филето, намазваме отново краищата, свиваме ги и поставяме апетитното солено руло в тава.
Намазваме го с яйцето, правим няколко разреза върху бутер рулото и поръсваме с черен пипер или друга подправка по-избор.
Печем рибата със спанак в бутертесто в предварително загрята фурна на 200°C за 20-25 минути.