Начин на приготвяне
Тиквичките са зеленчук с много малко калории, само 11 в 100 грама, както и с много фибри. Те са богати на витамини, особено витамин К, В и С.
Последният, освен че укрепва имунната защита и, има антиоксидантно действие, предпазва от действието на свободните радикали. Тези характеристики ги правят истински съюзници на нискокалоричните диети.
Студенопресованият зехтин може да се счита за най-добърата мазнина. Той е богат на полифеноли и витамин Е с антиоксидантен ефект, вещества, които се борят със свободните радикали и забавят клетъчното стареене.
Кърито в комбинация от ароматни подправки има различни свойства в зависимост от ароматите, които се използват.
Сварете в голяма тенджера подсолена вода, за да сготвите италианската паста. Измийте, подсушете и нарежете тиквичките на филийки или както ви харесва.
Загрейте олиото в незалепващ тиган и изсипете тиквичките. Подправете със сол и задушавайте около 2 минути.
Вземете 5-6 супени лъжици вода от варените тестени изделия и разтворете кърито в нея, след това го изсипете при тиквичките и продължете да ги задушавате около 5 минути.
Междувременно сварете пастата. Отцедете спагетите ал денте и ги задушете за минута в тигана с тиквичките. Сервирайте веднага здравословното ястие спагети с тиквички и къри.
Насладете се!