Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява.
Доматите се нарязват на малки кубчета.
Тиквичките се обелват и с белачка се правят широки ленти, докато се стигне до семките. Оставащата част със семките се нарязва на малки кубчета.
Спагетите се сваряват в подсолена вода.
Докато се варят, се приготвят зеленчуците.
В сгорещено олио се запържва лукът, като малко след това се добавя и чесънът.
Прибавят се нарязаните тиквички и се позапържват и те.
Изсипва се доматеният сос. По желание, за да се обере всичко по буркана/шишето, може да се налее малко от водата на спагетите, да се разтръска добре и да се налее и то.
Водата от пастата допринася за вкусния сос за паста, който се прави.
Прибавят се лентите тиквички и подправките.
Разбърква се добре и се оставя на котлона, докато лентите тиквички поомекнат, но да не са прекалено меки, за да не се разпаднат, а да запазят формата си.
Когато спагетите за вегетарианци са готови, се отцеждат и се прибавят към соса.
Разбърква се добре и спагетите с тиквички и домати са готови за сервиране.